Home » chakra's

chakra's

 

In ons etherisch lichaam bevinden zich belangrijke centra.
Dit zijn gebieden waar energie in een spiraalvorm rond kolkt.
Chakra betekent 'wentelend wiel'.


De functie van deze gebieden in het etherisch lichaam is het ontvangen, omzetten en distribueren van energie.
Op mentaal niveau kun je ze beschouwen als informatiecentra.
Gebieden waar informatie wordt uitgewisseld en zich voorstellingen en gedachten vormen.
Een web dat uiteindelijk uit licht en liefde is geweven.
De chakra's zijn niet alleen verbonden met bepaalde klieren en organen, maar tevens met bepaalde krachten, kwaliteiten en vermogens waarvan we sommige al hebben ontwikkeld, maar in de loop van onze spirituele ontplooiing zullen transformeren, en andere kwaliteiten nog zullen ontwikkelen.
De chakra's stellen je in staat je ziel in je lichaam te manifesteren.
Het potentieel van iedere chakra wordt bepaald zowel door de wijze waarop je genetisch bent geprogrammeerd als door de ervaringen in je vroegste jeugd.
Beide kun je leren te veranderen.
De zeven hoofdchakra's zijn de bekendste... daarnaast heb je nog veel meer chakra's.

- Kruinchakra/chakra 7: bovenop je hoofd.
- Derde oog/ chakra 6: op je voorhoofd, tussen je wenkbrauwen.
- Keelchakra/ chakra 5: bij je keel.
- Hartchakra/ chakra 4: bij je hart.
- Zonnevlecht/ chakra 3: twee vingers boven je maag.
- Miltchakra/ chakra 2: een hand onder je maag.
- Stuitchakra/ chakra 1: net boven je schaambot.
----------------------------------------------------------------------------------------

Een oefening om de chakra's te openen en te sluiten:

Ga rustig op een stoel of bank liggen en doe geen armen en benen over elkaar.
Zet, als je dat wilt, muziek op waar je je prettig bij voelt en ontspannen van wordt.
Haal vooraf de stekker van de telefoon eruit, zodat je helemaal de tijd voor jezelf kunt nemen.
Doe je ogen dicht en probeer je hoofd te ontspannen. Doe hetzelfde met je nek, armen buik en rug.
Adem zo diep mogelijk in via je neus tot helemaal onder in je buik; (dit kun je controleren door beide handen op je buik te plaatsen. Als dan, met het inademen, je buik omhoog komt is het goed.)
Hou elke ademteug ongeveer 7 á 8 seconden vast en adem daarna weer rustig via je mond uit.
Herhaal deze oefening 2 á 3 keer achter elkaar.
Probeer hierna ook verder rustig via je buik adem te blijven halen.

Nu stel je je kruinchakra voor als een (Lotus)bloem die gesloten is en die je blaadje voor blaadje langzaam gaat openen.
Nu ga je naar je derde oog en daar stel je jezelf een wieltje voor, dat je open draait in de rechter richting.( met de klok mee.)
Of je stelt je een raam voor die je open en dicht kunt doen.
Datzelfde doe je vervolgens in deze volgorde met je keelchakra - hartchakra- zonnevlecht - miltchakra en stuitchakra.

Tracht hierna jezelf een mooi wit licht boven je hoofd voor te stellen. Dat witte licht laat je via je kruinchakra je hoofd in lopen, zodat je hoofd als het ware helemaal gevuld wordt door dat mooie zuivere witte licht.
Nu laat je datzelfde witte licht verder stromen door je nek en je armen, zodat je het gevoel krijgt dat het licht uit je vingers stroomt. Vervolgens via je nek door je borst, buik en rug tot je stuitje.
Hierna vanuit je stuit je benen in, zodat het je tenen uitstroomt.
Dan is je hele lichaam en je aura dus gevuld met dat Witte Licht.

Probeer hierna je aandacht op je gids te vestigen en zeg dat je je dienstbaar naar anderen zal opstellen, voor zover dat in je mogelijkheid ligt.
Vraag ook tegelijk om alle bescherming en hulp die nodig is.
Vraag aan je gids of die je wilt beschermen tegen negativiteit, zodat je alleen maar het positieve mag ontvangen.
Bedank je gids en het Universum hartelijk voor al het Goede en de Liefde en het Licht.

Deze meditatieoefening is om je open te stellen, zodat je in contact kunt komen met Gene Zijde.
Het is ook de beste manier om energie op te wekken alvorens te gaan magnetiseren.
Je kunt ermee voorkomen dat je met je eigen energie te werk gaat en dat de energie van Gene Zijde blijft stromen tijdens het magnetiseren.
Ook degene die je behandelt, wordt hierdoor beschermd tegen het zogenaamde 'leeggetrokken worden'. Dat laatste kan heel nadelig werken voor de te behandelen persoon, want dat kan hem of haar nog gespannener en zieker maken.
Hoe vaker deze meditatie wordt gedaan, des te sterker en beter het zal werken.

Afsluiten van de meditatieoefening:

Ga met je gedachten naar je kruinchakra en sluit de bloemblaadjes één voor één.
Nu naar het derde oog en draai het wieltje naar links dicht. ( tegen de klok in.) Of doe het raampje dicht.
Dan in deze volgorde hetzelfde met keelchakra,- hartchakra,- zonnevlecht,- miltchakra en stuitchakra.
Bedank je gids voor alle hulp en liefde.

Als je 's nachts last hebt van negativiteit of je wilt met rust gelaten worden; doe dan voor het slapen gaan deze meditatie, want dat werkt goed.
Vraag voor het slapen gaan ook altijd bescherming tegen het negatieve, zodat bepaalde zaken die negatief zijn, zich positief zullen gaan keren.

Probeer zelf negativiteit te vermijden in je leven, zoals geweld, roddels of macht.
Tracht vergevingsgezind te zijn of het te worden.
Vertrouw in alle opzichten op je gidsen.
Dat is het belangrijkste in het paranormale werk. Door het blinde vertrouwen in het Universum en in Jezelf wordt je steeds sterker en krachtiger.
Ga er van uit dat je Liefde die je van 'boven' krijgt altijd zo zuiver en volledig is, dat geen mens op aarde in staat is je die vorm van Liefde te geven.
Geef ook nooit verwijten naar 'boven' wat er ook gebeurt, omdat sommige gebeurtenissen een karmische les zijn waaruit geleerd dient te worden om verder te groeien en karmisch afgewerkt te worden.
Dat is iets waar je als ziel zijnde zelf voor gekozen hebt.
Je bent hier op aarde om je lessen te leren.
====================
CHAKRA'S
Chakra, is een woord uit het sanskriet, een oude taal uit India. In die taal staat chakra voor wiel of cirkel. Het woord of teken voor de chakra's heeft altijd een belangrijke betekenis gehad in de oosterse filosofie. Zoals een bloem naar de zon
neigt, zo kunnen wij ons afstemmen op kosmische energie. Een mens is uitgerust met 15 krachtcentra's die deze energie door onze lichaam en geest verspreiden. De chakra's dienen in het energiesysteem van de mens als ontvangststations, transformatoren en verdelers van kosmische energie. De chakra's geven en nemen energie op uit het lichaam van de mens, zijn omgeving, de kosmos en uit bronnen die er voor zorgen dat deze energie omgezet wordt in de juiste frequenties die de chakra's en daarmee ons lichaam nodig heeft om zo optimaal te kunnen functioneren en zich te ontwikkelen. De chakra's stralen ook energie uit naar onze omgeving.
Door het uitstralen van die energie treedt de mens in een soort wisselwerking met zijn omgeving. De natuur streeft altijd naar een eenheid. Chakra's zijn dus een soort van draaiende energiecirkels die een verbinding vormen tussen je aura, astraal
lichaam, etherlichaam (je geest) en je meridianen. (subtiele energiestromen in je lichaam die organen met elkaar verbinden).
Deze meridiaanbanen staan weer in verbinding met je stoffelijk zenuwstelsel. Wanneer een chakra niet goed draait, niet in beweging is, geblokkeerd is dan blokkeert ook de overeenkomstige meridiaan banen en een deel van het zenuwstelsel. Uiteindelijk zal een orgaan in je lichaam minder goed functioneren. Elk orgaan heeft een stoffelijke functie maar ook een psychische functie.

Als voorbeeld: De baarmoeder heb je nodig om kinderen te baren, maar de baarmoeder is geestelijk van belang voor het fundamentele gevoel van veiligheid en geborgenheid te hebben in jezelf. Vrouwen bij wie de baarmoeder is weggehaald voelen zich vaak leeg, kaal en hebben moeite om zichzelf geborgen te voelen in zichzelf. De baarmoeder is een heel fundamenteel orgaan. Als baby
is het je eerste lijfelijke contact met de aarde. Het staat voor veiligheid, warmte, voeding etc. Het stuitchakra voedt de baarmoeder. Het stuitchakra geeft dat fundamentele gevoel voor veiligheid. Mensen bij wie het stuitchakra geblokkeerd is voelen zich niet veilig op deze grofstoffelijke aarde. Ze hebben weinig aardse daadkracht. Voelen zich onbehaaglijk hier, zitten niet goed in hun vel. Medici zijn tot de ontdekking gekomen dat de baarmoeder een belangrijke functie heeft in de doorbloeding van de benen. Ze zijn voorzichtiger geworden met het verwijderen van de baarmoeder. Mensen bij wie het stuitchakra geblokkeerd
is hebben vaak koude voeten. Het stuitchakra is rood van kleur, kinderen houden vaak van rood. Het doet ze verbinden met de aarde.
De twaalf chakra's.
Aan je lichaam zitten 12 chakra's. Zeven HOOFD-chakra's en vijf NEVEN-chakra's.

Nevenchakra's
De vijf nevenchakra's bestaan uit twee knie-chakra's, twee elleboog-chakra's en een chakra tussen je schouderbladen. De kniechakra's zijn de meest aardse chakra's. Ze zijn koperachtig tot roestbruin van kleur. De kniechakra's zijn dus het meest stoffelijk en wanneer deze niet goed werken heb je een tekort aan oer-energie. Dat zich kan uitten in vermoeidheid in
de benen. Bij een lang ziekbed gaan deze kniechakra's steeds minder werken en voel je je zwakker op je benen staan, letterlijk maar ook figuurlijk. Je hebt geen stevigheid meer. Je linkerkniechakra haalt door haar bewegende werking energie uit de aarde, stuurt deze door naar het stuitchakra die het verder verwerkt. Het rechterkniechakra voert een teveel aan energie af naar de aarde.

De elleboogchakra's
De elleboogchakra's zijn mat-zilver van kleur. Zoals de kniechakra's de benen en het onderlichaam voedt zo voedt de elleboogchakra'' de romp. Mensen die vaak met hun ellebogen op tafel hangen komen energie tekort. Door contact met de tafel willen ze eigenlijk deze ellebogen voelen en zodoende stimuleren (onbewust). Als je vraagt waarom ze dit doen zeggen ze vaak; dan kan ik beter nadenken. De elleboogchakra's stimuleren met hele aardse energie de hersenen. De knie en elleboogchakra's zorgen voor de knie gewrichten en ellebooggewrichten maar hebben ook een psychische functie. Het schouderblad chakra, gelegen tussen je schouderbladen, is goudgeel van kleur en heeft als functie het onderhouden van een inspirerend contact naar de astrale wereld.

HOOFDCHAKRA'S
Dan zijn er de zeven HOOFD-chakra's die aan je lichaam vast zitten. Daar gaan we het in deze cursus voornamelijk over hebben.
Wanneer je over chakra's iets leest heeft men het eigenlijk altijd over deze zeven chakra's. Te weten:

1 STUIT chakra, (rood) onderkant van de rug. Te maken met overleven.
2 MILT chakra, (oranje) bij de stoffelijke milt. Te maken met sexualiteit.
3 NAVEL chakra, (geel,zonnevlecht). Te doen met emoties.
4 HART chakra, (groen) Liefde, verbinden.
5 KEEL chakra, (blauw) communicatie en creativiteit)
6 VOORHOOFD chakra, (violet) inzicht, helderheid.
7 KRUIN chakra, (wit-violet) spiritualiteit, wijsheid.


Dan zijn er daarboven nog een drietal chakra's
Deze zijn nog een heel stuk fijnstoffelijker dan de HOOFD-chakra's.
Ze liggen dan ook ver buiten je lichaam en hebben daar geen verbinding mee.


Het ACHTSTE chakra verbindt je met de aarde, de collectieve universele liefde voor onze planeet.
Het NEGENDE chakra verbindt je met ons zonnestelsel, de tien planeten hierin.
Het TIENDE chakra verbindt je met de totale kosmos.


De zeven HOOFD-chakra's zijn werkelijk voelbaar in je lichaam, met deze gaan we ook aan de gang in deze cursus. Ze hebben te doen met de dingen die dagelijks gebeuren. De laatste drie chakra's zijn dus niet in je lichaam te ervaren, je kunt je er wel telepathisch mee verbinden. Het heeft niet veel zin je daarop erg te concentreren, zeker niet wanneer je HOOFD-chakra's niet in balans zijn. De communicatie daarmee verloopt via je geleidegeest in overeenstemming met ons collectieve onderbewustzijn.
Deze ontwikkelen zich voornamelijk na je levens op aarde, dus nadat je je hele reincarnatiecyclus afgerond hebt. Onbewust zorgen deze chakra's wel voor inspiratie en informatie vanuit de kosmos. Deze informatie komt aan in je kruinchakra, en stroomt naar je voorhoofdchakra. Je hebt dan een inzicht, een idee van het groter geheel, de plaats die de aarde heeft in dit zonnestelsel en de plaats die ons zonnestelsel heeft in het universum.

S t u i t c h a k r a
Het stuitchakra bevind zich aan de onderkant van de ruggengraat. Het wordt ook het wortelchakra of basischakra genoemd. Het heeft alles te maken met 'het aarden' het aanwezig zijn in de meest primaire vorm. Voor ons op aarde is dit het belangrijkste
chakra van allemaal. Wanneer het niet functioneert sta je niet met beide benen op de grond en verlies je de realiteit (geestelijk en stoffelijk) uit het oog. Dit chakra is, als het functioneert, rood van kleur. Rood is een stuwende basis energie. De kleur
rood ZET je op aarde. Dit chakra heeft een energetisch geheugen van vele levens die je hiervoor op aarde gehad hebt. Wanneer je in je laatste levens stoffelijk vervelende dingen hebt meegemaakt zal dit nu nog aanwezig zijn in dit chakra. Het zal dan geen warme diepe rode kleur hebben maar een oranje-bruine kleur. Het is dan geblokkeerd. Het is alsof het zegt: De aarde is pijnlijk, grof en naar en het chakra zal geblokkeerd zijn. Je voelt je niet goed in je lichaam zitten, komt aardse energie
tekort en het leven vlot niet goed. Je leert je lessen langzaam of niet omdat je een weerzin hebt om hier te zijn. Wanneer dit chakra geblokkeerd is trek je te weinig aardse energie aan en de bovenliggende chakra's zullen onvoldoende gevoed worden.
Wanneer dit chakra open is en goed functioneert voel je je veilig en prettig hier op aarde. Vanuit dit chakra stroomt een stevige energie stroom langs je wervelkolom naar boven toe. Dit is de kundalini. De kundalini, een soort van opgerolde slang
die naarmate je ontwaakt naar boven zal stromen, versterkt alles in je. Deze energie zal door je miltchakra worden opgevangen, verwerkt en worden verfijnd, en deze naar je zonnevlecht doorsturen. Wanneer dit niet gebeurd zal je miltchakra onstabiel
zijn wat kan leiden tot zenuwklachten. Ongetwijfeld geeft dit een tekort aan levenskracht, zwakke benen en koude voeten. Het stuitchakra wordt ook wel het overlevingsacra genoemd. Alles wat met je diepste bestaanswil en met overlevingsdrang te maken heeft, is hier geconcentreerd.
M i l t c h a k r a
Het miltchakra is het tweede chakra. Het ligt op de plaats van de stoffelijke milt maar heeft met je milt zelf weinig van doen. Het ontvangt de vitaliteit die van de Zon tot ons komt en verspreid deze door ons lichaam. Dit chakra is fel oranje van kleur, wanneer het goed functioneert, en is verfijnder dan het stuitchakra. Terwijl de kleur rood alles gewoonweg versterkt (positief en negatief) werkt de kleur oranje meer uitdragend. Oranje zorgt ervoor dat wat in je leeft ook daadwerkelijk in de realiteit naar buiten komt. Wanneer je veel ideeën hebt maar je kunt deze niet omzetten in daden, werk dan veel met oranje kleuren (kleding bv) en je zult merken dat de krachten in je zich gaan manifesteren naar buiten toe. Dit wil niet zeggen dat het alleen maar positieve dingen zijn. Het miltchakra speelt ook een grote rol in seksualiteit. Wanneer deze energie in je geblokkeerd is zal oranje, of wanneer je je miltchakra versterkt, je seksualiteit meer naar buiten toe komen. Wanneer deze energie lange tijd geblokkeerd is geweest kan dat dan op een laag niveau (dierlijk) naar buiten komen. (hard oranje) Dit zal toch eerst doorgewerkt moeten worden alvorens de oranje kleur zachter en verfijnd wordt. Daar dit chakra ook met voeding te maken heeft zal het patroon hierin hetzelfde zijn als met seksualiteit. Wanneer het miltchakra goed functioneert ben je je bewust van wat je eet en ben je je bewust van je seksuele energie. Je kan dan goed en in harmonie met deze krachten omgaan.
Je eet niet meer dan je nodig hebt en je kunt goed omgaan met je seksuele energie. Wanneer het miltchakra te zwak is eet je te weinig en is er weinig behoefte aan seksualiteit. Wanneer dit chakra aan het ontwikkelen is kun je overcompenserende reacties krijgen: je eet veel te veel of je bent geobsedeerd door seks. Het miltchakra is ook sterk verbonden met je zenuwstelsel.
Wanneer het niet in balans is trek je te weinig oranje aardse zonne-energie naar binnen en ben je te nerveus. Dan kan het gebeuren dat je heel veel gaat eten of heel veel seks wilt hebben om dit chakra te vullen of te voeden met aardse energie
teneinde een balans te verkrijgen. Dit chakra kun je gebruiken om je toekomstbeeld op aarde te beïnvloeden. Oranje is de kleur van manifestatie. Wanneer je heel graag wilt dat iets gebeurd helpt het wanneer je je wens op oranje papier opschrijft en
bij deze wens sterk de kleur oranje visualiseert.
N a v e l c h a k r a
Het navelchakra of zonnevlecht is het derde chakra en ligt op de plaats van je navel. Het ligt voor je darmen en is geel / goudgeel van kleur. De zonnevlecht vormt het middelpunt van je lichaam en is een belangrijk chakra. Het is de 'aanhechting' van je ziel aan je lichaam. Het heeft veel te doen met je gevoelens en emoties. Wanneer je verliefd bent voel je vlinders in je buik. Dit chakra gaat dan enorm hard draaien. Je hele identiteit is hier mee verbonden. De kleur geel is ook de kleur van de Zon. De Zon staat voor je identiteit. Ook wanneer iemand je kwetst kan je dat ervaren als een bal in je buik, je kunt er zelfs misselijk van worden. (you are making me sick) De zonnevlecht blokkeert dan volledig. Wanneer dit chakra voortdurend geblokkeerd is, verkrampt is, geeft dat een constante negatieve druk op je darmen. Je darmen krijgen te weinig energie en je hebt spijsverteringsproblemen. Wanneer dit chakra los en open is, sterk van kleur dan voedt het je darmen met energie en het eten kan goed gesplitst en verbrand worden wat weer nieuwe energie voortbrengt. Vertering van voedsel is een van de belangrijkste lichamelijke processen om in leven te blijven, vandaar dat dit chakra er precies voor ligt. Zwakke persoonlijkheden hebben
nogal eens last van verteringsproblemen. Ook de geestelijke verwerking speelt hier een rol. Als een van de andere chakra's problemen heeft manifesteert zich dit ook vaak in de zonnevlecht door pijn, onpasselijkheid en zenuwachtigheid. Het is een
heel centraal chakra. Gevoelens als geluk, boosheid, partnerschap en samenwerking liggen in dit chakra. Wanneer dit chakra te ver openstaat, dus niet stabiel is, komt alles binnen. Je loopt een warenhuis binnen en voelt je ineens onpasselijk, uit
elkaar getrokken, je bent je kern je centrum in jezelf kwijt. De zonnevlecht staat te ver open wanneer je te weinig aardse energie tot je beschikking hebt. Dat gebeurt wanneer je stuit en miltchakra te zwak zijn. De zonnevlecht krijgt te weinig
voeding van onderen en begint voeding te trekken van de omgeving, dit om zichzelf in stand te houden. Het trekt alles a.h.w. naar binnen toe. Je merkt dat bij onzekere mensen, ze trekken je leeg. Een soort van energetische vampirisme. Nadat je met deze mensen gepraat hebt kun je je volkomen leeg voelen. Ze trekken jouw zonnevlecht leeg i.p.v. dat ze deze voeding uit hun eigen stuit en miltchakra halen. Vanuit de zonnevlecht lopen ragfijne zenuwdraden door heel je lichaam, naar je hersenen, longen en anderen organen. De zonnevlecht is meer dan welk chakra dan ook het chakra van menselijk bewustzijn. Ook macht over anderen komt voort uit een onbalans, een te sterke overcompensatie van dit chakra. Het stuitchakra, het miltchakra en de zonnevlecht vormen bij elkaar eigenlijk een geheel. Ze bepalen je mens-zijn in de meest diepe betekenis van het woord hier op aarde. Wanneer
een van deze drie chakra's blokkeert trekt het de andere twee hierin mee. Ze voeden elkaar en versterken elkaar, ze vormen een drie-eenheid. Wanneer deze drie chakra's niet in balans zijn begin je als mens niets in het leven. Er komt niets tot stand.
Je houdt je lichaam niet goed overeind en je voert niets uit. Je krijgt je reïncarnatie opdracht niet voor elkaar. Vele miljoenen mensen op aarde leven voornamelijk vanuit deze drie chakra's. Ze werken, eten, slapen, vrijen vanuit deze drie chakra's. De
chakra's die hierboven liggen hebben meer met je spiritualiteit te maken.
H a r t c h a k r a
Het hartchakra ligt op de plaats van je stoffelijke hart. Het is groen van kleur. (van donkergroen tot licht blauw-groen)
Dit chakra straalt uit aan de ander wie je bent, het treedt continue naar buiten toe uit. Daardoor kan het veel van je eigen energie verbruiken. Je laadt dit chakra op door met de kleur groen te werken, bv in het bos te lopen, groene kleding te dragen
en groene groente te eten. Het hartchakra heeft een verbinding naar je wortelchakra, je levensritme, het tempo waarin je dingen doet. Wanneer je aan een ander denkt in de vorm van 'hoe zal het met die ander gaan?' komt dat vanuit je hartchakra. Het diepere meevoelen (niet meelijden) wordt voortgestuwd vanuit dit chakra. Het contact met de ander, het-houden-van, het gevoel, de liefde en de homogeniteit, het goddelijke bewustzijn manifesteert zich door dit chakra. We zeggen wel eens 'het hart op de juiste plaats hebben'. Op de juiste, liefdevolle manier met de ander omgaan. Het hartchakra kent geen zelfzucht of eigenbelang.
Wanneer je vanuit die gemoedstoestand met de ander omgaat komt dat meer uit de onderste drie chakra's, het hartchakra is dan nog dicht of niet voldoende ontwikkeld. Wanneer je emotionele ervaringen (vanuit de onderste drie chakra's) goed verwerkt,
dus helemaal doorvoeld hebt, krijgt dat een plaatsje in je hart. Je begrijpt met liefde wat jezelf doorgemaakt hebt. Dit kunje dan op het nivo van het hartchakra met de ander delen. Wanneer je emotioneel gezien bepaalde gebeurtenissen niet kunt verwerken,
dus niet kunt transformeren naar een hoger nivo, kan je problemen krijgen met je stoffelijke hart. In het ergste geval (uitzonderlijk,
maar het gebeurt) breekt je hart letterlijk. Daarom zeggen we 'laat je hart spreken, doe wat je hart je ingeeft' en dan komt het wel goed. Het hartchakra kent weinig stoffelijke trillingen, merendeels zijn het geestelijke trillingen. Wanneer je jeanders voortdoet dan je werkelijk bent, dus een verkeerd beeld toont van jezelf naar de ander toe, dan lieg je tegen jezelf
en werkt averechts uit op je hartchakra. Wanneer je dat langdurig doet geeft dat daar een grote spanning in je etherlichaam, een hartinfarct kan het gevolg zijn. Je kunt dit voorkomen door te ontspannen en een beeld naar buiten te brengen van hoe
je werkelijk bent. Het tempo van dit chakra bepaalt je gezondheid, in de oosterse geneeskunst voelt men aan je hartslag (in de pols) hoe gezond of ziek je bent. Het feit dat er zoveel mensen een hartinfarct krijgen heeft buiten het feit dat men 'dichtslibt' ook te maken dat men een hogere positie ambieert dan men eigenlijk aankan. De maatschappelijke druk is verhoogt en iedereen wil meedoen, iets bereiken, meedoen in het materiële vlak, iets wat men innerlijk eigenlijk niet aankan. Meedoen met de wensen van anderen en daardoor niet aan de invulling komt van zijn eigen persoonlijkheid.
K e e l c h a k r a
Het keelchakra ligt net voor de keel (5e chakra) en is nauw verbonden met de schildklier en de stofwisseling. Het is lichtblauw van kleur. Dit chakra heeft een functie in je communicatie en het naar buiten brengen van je creativiteit. Wanneer het goed ontwikkeld is (lichtblauw van kleur), geef je vorm aan dat wat je voelt in je onderste chakra's naar buiten toe door middel van woorden of daden. Het keelchakra is de 'vergoddelijking' van je stoflichaam. Veel mensen denken dat het kruinchakra dat is. Het keelchakra geeft informatie hoe ver je geestelijke evolutie is en wat je gedaan hebt met je talenten en gaven, met je energieën die je meenam naar de aarde bij je geboorte. Het keelchakra raakt geblokkeerd als je dingen zegt waar je
niet achter staat of wanneer je je creativiteit gebruikt op een manier die niet in overeenstemming is met de krachten van de onderste drie chakra''. Wanneer je de krachten van je stuit, je milt en je navelchakra eigen hebt gemaakt zullen ze hun krachten deponeren in het keelchakra. Op dat moment is de reincarnatiecyclus in je stoflichaam een totaliteit. De cirkel in jezelf is gesloten.
Wanneer je vaak schreeuwt, je stem verheft, je emotie koppelt aan je keelchakra raakt deze geblokkeerd en kan de cirkel niet afgesloten worden. Je kunt niet komen tot de invulling en de materialisatie van wat je werkelijk wilt hier op aarde. Als je
dat wat je graag zou willen doen in je leven, als je datgene waarvoor je als ziel op aarde gekomen bent wel probeert in te vullen, zal het keelchakra goed ontwikkelen. Er gaan jaren overheen voordat je keelchakra optimaal werkzaam is. Vanuit je
zonnevlecht naar je keelchakra loopt een energiebaan die ook zorgt voor de verwerking van het voedsel. Wanneer je teveel eet en je darmen kunnen dit niet verwerken geeft dat een signaal aan je keelchakra. Je krijgt bij het slikken keelpijn. Je keelchakra blokkeert en zegt hiermee als het ware: stop de toevoer. Op dat moment kan je ook niet goed met je creativiteit overweg. Alle energie trekt naar de zonnevlecht om het teveel aan voedsel te verwerken. Zoals je keel een poort is tot je spijsvertering, verwerking van voedsel, zo is je keelchakra een poort voor de geestelijke energieën die op je af komen. Vervelende spanning of verwachtingspatronen van anderen kunnen op je keelchakra 'slaan' en deze blokkeert gelijk. Je krijgt kriebelhoest of je bent even je stem kwijt. Er kwam dan even teveel op je af. Wanneer je keelchakra niet ontwikkeld is (donkerblauw van kleur
is) heb je hier nooit last van. Bij hele gespannen of overspannen mensen kom je die kleuren groen (hartchakra) en blauw (keelchakra) niet of nauwelijks tegen. Alles blijft als een blok in de onderste chakra's hangen. Ze kunnen niet ontkrampen. Voeg blauw en groen toe en ze komen tot verwerking. Dus je keelchakra zorgt voor de totale manifestatie in de stof van de onderliggende chakra's. Wanneer een van deze chakra's niet ontwikkeld is zal het keelchakra nooit optimaal kunnen functioneren.
V o o r h o o f d c h a k r a
Het voorhoofdchakra (derde oog) ligt iets boven het midden van de wenkbrauwen. Het heeft diversen kleuren in zich (afhankelijk van de persoon) meestal violet, blauw of paars. Met dit chakra kun je 'helder-zien' niet alleen helderziende waarnemingen
maar meer nog het doorgronden van de dingen die in je leven gebeuren. Je wéét hoe ermee om te gaan. Helderwetendheid, je weet gewoon zonder dat je het ziet, wat er gaat gebeuren. Inzage in je eigen toekomst, eigen karma, eigen evolutie komt uit dit chakra. Je kunt er mee zien in tijd en ruimte. Het geestelijke komt met het goddelijke samen. Het voorhoofdchakra is het punt in je lichaam waar je gedachtekracht het lichaam met de snelheid van het licht verlaat. Gedachten zijn krachten en je zendt deze uit via je voorhoofdchakra. Als we diep nadenken of iets voor onszelf willen bekijken grijpen we intuïtief met de vingers
naar ons voorhoofdchakra. Het voorhoofdchakra is een koppeling van je geestelijke vermogens naar je stoffelijke hersenen.
De kracht van de onderliggende chakra's gaat via de kundalini over de rug naar je hoofd en komt bij je voorhoofdchakra vrij.
Met het voorhoofdchakra kun je macht uit oefenen op anderen door bijv hypnose. Je kunt anderen zelfs vitaliseren en magnetiseren via je voorhoofdchakra. Je kunt je wil op anderen overdragen via dit chakra. Wanneer dit chakra ontwikkeld is, open staat,
is dat soms voelbaar als een soort van 'kegel' op je voorhoofd. Dit, op een na hoogste chakra, ligt het dichtst bij de bewustwording van jezelf. Uiteraard zit daar een verantwoordelijkheid aan vast. Dat wat je denkt, dus dat wat je uitstraalt komt ook weer bij je terug. Wanneer je anderen mensen met dit chakra manipuleert enkel ten gunste van jezelf zal het chakra op den duur zich sluiten. Door langdurig denkwerk of wanneer je teveel energieën vanuit jezelf aan anderen hebt overgedragen kan dit chakra 'vervuild' raken en krijg je een vermoeid hoofd. Je hoofd is niet meer helder. Wanneer dit chakra niet juist functioneert krijg je hoofdpijn, er is een verkramping. De amethist werkt heel voordelig hierop. De kleur van de amethist is gelijk aan
die van het voorhoofdchakra en de amethist werkt ontkrampend. Je kunt deze steen een tijd op je voorhoofdchakra leggen of onder je kussen tijdens het slapen. Violet licht werkt ontkrampend op je hersenen. Wanneer je veel moet studeren en veel moet onthouden werkt het wanneer je een paars lampje aan doet tijdens het studeren. Wanneer je geen lampje hiervoor hebt kun je ook een lichtpaars A4tje voor je wegleggen als je studeert. Je neemt de kleur en de energie onbewust in je op. Wanneer je je studie- informatie laat zakken kijk je naar dit papier. Je zult merken dat je sneller opneemt en beter onthoud. Het voorhoofdchakra is het chakra van het hogere en diepere inzicht. Er zijn vele levens nodig om dit te ontwikkelen.
K r u i n c h a k r a
Het kruinchakra is bokaalvormig en violet tot kristalhelder van kleur. Dit is afhankelijk van je geestelijk bewustzijn. Het kruinchakra heeft als het ontwikkeld en geopend is alle kleuren van het spectrum in zich. Zoals het stuitchakra de wortels
van het verleden in zich draagt, heeft het kruinchakra de gegevens van de toekomst in zich. Het maakt in dit leven al de voorbereidingen van je volgende leven. Stel je kan je reïncarnatieopdracht, om wat voor reden niet uitvoeren, zal het kruinchakra deze opdracht doorsturen naar je volgende leven. Het zal dan de impuls uitsturen van 'doe er maar geen moeite meer voor' . Het lukt toch niet in dit leven. Je kunt het dan laten rusten en je krachten aan anderen dingen besteden. Er komt dan een berusting in je.Dit kun je uiteraard niet zelf bewust met je verstand regelen. Het gaat je verstand te boven. Want wanneer je deze bepaalde reïncarnatieopdracht WEL moet uitvoeren zal je kruinchakra deze dus niet 'doorspelen' naar je volgende leven en wordt je er in dit leven onherroepelijk mee geconfronteerd. Het kruinchakra kent ook een collectief bewustzijn in zich, een astraal collectief bewustzijn. Het kruinchakra gooit de energie waarover je beschikt met een grote kracht naar buiten als een fontein.
Als druppels stromen ze langs je lichaam en je huid neemt deze op, zonder dat je dat zelf beseft. De krachten die je vanuit je kruinchakra overladen komen dus niet van binnenuit maar van buitenaf. De energie van het kruinchakra is er een van het
bijzonder fijnstoffelijke soort. Het is nauwelijks te zien, te ruiken of te voelen. Wanneer je medicijnen gebruikt met een bewustzijnsverlagend karakter, drugs of andere verslavende medicijnen dan zal dat een bewustwordingseffect kunnen geven op al je andere chakra's, maar niet op je kruinchakra. Het kan zijn dat je voorhoofdchakra open gaat (tijdelijk) of dat andere chakra's harder gaan functioneren. Je zult er steeds meer van nodig hebben om dat te bereiken en uiteindelijk zal je lichaam volvoerd zijn en kan je voortijdig overgaan. De invulling van je reïncarnatieopdracht zal dan niet klaar zijn en je kruinchakra zal deze doorsturen naar de planning van je volgende leven. Wanneer je je reïncarnatie opdrachten wel invult zal het kruinchakra zich mee ontwikkelen tijdens je leven en de plaats gaan voorbereiden waar je straks, na je overgang, tot rust zult komen.
Van daaruit vul je je verdere evolutie in.