Home » uitleg van mijn massage

uitleg van mijn massage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder wat info van mij.

Ik ben Piet Melk , getrouwd en heb twee kinderen en ben geboren in 1952. Ik heb een drukke fulltime baan.
Ik bied energetische ontspanningsmassages aan in de regio Rotterdam, want dat is mijn uit de hand gelopen hobby. Ik doe dat twee tot drie avonden in de week en dat is voor de liggers altijd een enorme ontspanning.

Iedereen moet tenslotte onthaasten.

Ik heb diverse cursussen gevolgd op het gebied van massage.
Ik wilde vanaf 1980 altijd sportmassage leren, maar de financiën belette dit. Zo'n cursus is nl. onevenredig duur tgv de bandages. Op een gegeven moment, 1993 denk ik trof ik een advertentie van Liz Vicary, een Engelse vrouw die terminale kankerpatiëntjes masseerde middels polariteitsmassage. Zij was zo gedreven dat zij ons buurthuis had afgehuurd en daar een cursus gaf. Er kwamen aanvankelijk 8 personen op af en bij 10 personen was ze pas uit de kosten!!

Desondanks ging ze ook verder met een vervolgopleiding, maar nu in het therapiecentrum nabij Correct. Daar stonden echte tafels die hydrolisch op -en neergingen.Er waren maar 4 deelnemers, dus zeg maar prive-les!Telkens 8 weken les.
Zij was echt gedreven om haar kennis te willen doorgeven en heel gezellig.

Doordat ik zelf tegen woekerprijzen ben bij massagecursussen blijf je zoeken in Djoj, het New Age Centrum etc. Ik was aangestoken door het New Age-virus en wilde daar wel meer van weten.

Na de polariteitsmassage-cursussen begon ik voorzichtig te oefenen op anderen, dan mijn vrouw.
Zo kwam ik tot een regelmatige klantenkring.., zeg maar beter vriendenkring.

Daarna ben ik begonnen met een voetreflex-cursus van 12 weken. Dat was bij ons in het buurthuis van Ommoord. Het was waardeloos, omdat er pedicures meededen die elke teen eerst 10 x wilde desinfecteren en weigerden te gaan oefenen zonder handschoentjes. Van de 10 deelnemers waren er maar drie die er een beetje gevoel voor hadden.
Een vervolgcursus gaf onze cursusleidster uiteraard niet. Ik had wel het idee dat ik 30 -40 % had geleerd.
Heb het daarna wel overgedaan en voortgezet bij een prof : Hansje van de Griend, eig. van Yantra, een Centrum voor Natuurgeneeskunde.

Daar ook tenenlezen gedaan, op basis van het boek van Imre Somogyl.Hij heeft tenenlezen 1, en 2 geschreven en nu tenenlezen bij baby's. Hansje is ook een bijzonder mens.

Je blijft verder zoeken en zo kwam ik in aanraking met het New Age Centrum te Capellle aan den IJssel..

Een zekere Bert Wesselman ( lijkt qua persoon en uiterlijk op Bert Visser ), coördinator van alle masseurs en masseuses van de integratieve massages, gaf les. Hij zou Holistic Pulsen geven: dit is klotsend het lichaam bewegen, maar hij gaf eerst klassieke massage.10 weken . Er waren 10 deelnemers ( 8 mannen en twee vrouwen). Met zijn allen zijn we aansluitend doorgegaan met de cursus die ik eigenlijk zou willen doen: het pulsen.
Ook weer 10 weken..
Bert W. verkocht olie, tafels, gaf demonstraties, masseerde etc etc

Boel geleerd en was reuze gezellig.Bert was wel een kanjer!

Ik heb bij Martin Doornbos daarvoor de cursus gedaan Holistisch Therapeutische massage.
Dat was 1999. Dacht dat dit het was..
Heb het bij velen toegepast, maar sinds september 2004 masseer ik eigenlijk louter energetisch.
Heb een cursus gevolgd via Alida Timmermans in het Centrum van Zorg te Cadij. Zie Cenzorg.nl.
Een energetische massage is een afvoerende massage naar de voeten toe om overtollige energie af te voeren, maar wel via een uiterst liefdevole aanraking. Je zult het zelf ervaren en is niet uit te leggen.
Gaat erg zacht en is bijna sensueel....
Ook Alida is een bijzonder mens.Ze gaf maar les voor maximaal 10 mensen, want ze wilde de maximale aandacht geven. Ook haar ging het om de overdracht van kennis.

Een vervolgcursus heeft ze, helaas,  nog niet gegeven.

Omdat er in 2003 geen leuke cursus aangeboden werd heb ik bij Martin Doornbos de cursus holistisch therapeutische massage nog maar een keertje gedaan. Het sterkt mijn mening over de energetische massage. Daar kan niets tegenop.
Geen nieuwe grepen geleerd oid, wel een hoop oefenstof gehoord.O.a : WWW/Soniabos over het aquariustijdperk, waarin we sinds 2000 in leven.

Heb daar wel een contact met een magnetiseur aan overgehouden. Je leert van een ieder. Het is verbijsterend hoeveel sommige mensen weten.
Dat is het leuke van cursussen..

Begin 2000 heb ik de laatste 4 jaar ik tijdens mijn vakantie 4 weken gemasseerd op een FKK-camping Le Cro Magnon in de Dordogne. Ik heb daar telkens 60 mensen gemasseerd in een tijdsbestek van 4 weken. Men moest zich opgeven bij de receptie en op de afgesproken tijd kwam men dan bij mij op de tafel..
Ik was altijd 100 % vol.. Helaas is de camping verkocht en is nu een soort huisjeskamp geworden.Dat doe ik nu bij  Domaine Laborde, ook in de Dordogne.

Recent, september 2004 weer  een cursus gevolgd: op haptonomische basis ,ook weer bij Cenzorg te Capelle aan den IJssel. Het blijft dus echt in de rustige sfeer..

Vanaf begin sept.2005- september 2006  heb ik op de beginnerscursus Tantra in Djoj.gedaan. Vanuit de Tantra heb ik enige massageklanten overgehouden.  Er worden soms grensoverschrijdende grepen uitgeprobeerd die er daarna steevast inblijven.

 In 2006 /2007 nog een cursus ayarvedische massage gedaan en vervolgcursussen klassieke massage.In 2008en 2009  heb ik driemaal een cursus Hotstone gedaan, tweemaal als model bij Alveda. Heb ook een cursus kruidentempelen gedaan en hoofd-nek schoudermassage. Allemaal via Alveda.

Zo blijf je bezig.Ik heb ook een pagina gemaakt:

www.massages.jouwpagina.nl

.

 

Mijn huidige energetische massage is een afvoerende massage naar de voeten toe om overtollige energie af te voeren, maar wel via een uiterst liefdevolle aanraking. Je moet het zelf ervaren en is niet uit te leggen. Gaat erg zacht en is niet te evenaren en een ultiem genieten gedurende 1 ½ uur. Nogmaals, men masseert als therapeut en zet zijn gevoelens in de ijskast.
Ik respecteer t.a.t. de wensen van de gemasseerde. Het grootste probleem is altijd de eerste schroom te overwinnen om een afspraak te maken. Heeft men echter een eerste afspraak gemaakt, dan blijft men trouw komen!

 Mijn massage  geeft ontspanning voor spieren en geest en lost blokkades en spanningen op.

Dit, geschiedt door een mix van de klassieke ontspanningsmassage,

polariteitsmassage, holistic pulsing, ayarvedische massage, hot stone en voetzoolreflexmassage.

Bij deze massage wordt veel aandacht gegeven aan energieën. Men heeft namelijk niet alleen een stoffelijk / fysiek lichaam, maar men heeft ook een astraal lichaam ( = uw lichaam in droomtoestand) een etherisch en een mentaal lichaam.

Veel blokkades, stress en spanningen hebben een oorzaak in een van deze lichamen en dus moeten deze in harmonie worden gebracht.

Dit gebeurt o.a. weer door de 7 hoofd-chakra’s van het etherisch lichaam te reinigen.

Het is puur ontspannend en geeft ( meestal pas de volgende dag) een bevrijdend gevoel. Je krijgt het gevoel of er een rugzak van je afgevallen is.

Ik weet zeker dat ik je niet zal teleurstellen, want wie moet er in feite niet ontstressen of een beetje ontspannen.

U moet het gewoon een keer proberen/ervaren en je blijft komen.

Een ONTSPANNINGSMASSAGE zorgt ervoor dat door het zodanig neerleggen van de handen ( schudden, rollen , rekken, wiegen, wrijven ) bepaalde delen van het lichaam energetisch met elkaar worden verbon­den. Bij elkaar meer dan 100 handelingen.

Door middel van aromatische/etherische oliën, die een heilzame werking hebben voor lichaam en geest, worden uw huid en uw spieren ontspan­nen.

Er wordt gestart met de RUGZIJDE : Rug en rugwervels tot staartbeen en nek, hals, schouders, heupen en de billen.

Veelal ook met verbinding naar de billen als centrum van iemands lichaam. 

Dan bovenbenen, onderbeen,

achillespees.

Er worden diverse verbindingen gemaakt, zodat de afvalstoffen uit een lichaam worden verbannen. 

Daarna omdraaien en dan de voorzijde:

-         eerst hoofd, dan- nek , schouders en Armen

Vervolgens Borsten /longen en buik/maag.

Tenslotte : billen, benen ( liezen, bovenbeen en kuiten) en voeten: meestal via een voetreflex-massage. 

U bepaalt zelf wat u niet wilt of wat langer moet.

U wordt gebalanceerd : dwz de balans wordt teruggebracht in een lichaam. 

Bij uw voeten worden er ook een aantal grepen van de door mij gevolgde voetzoolreflexmassage toegepast. Zo kan de wervelkolom, de longen en de zonnevlecht worden behandeld. Enige te vermelden ontspanningsbe­handelingen zijn : afstrijken van de benen, het hielkapje, de vingertop­pengreep. 

Het is de kunst je over te geven, je volledig te ontspannen, kortom , bij een gehele behandeling, ruim 5 kwartier jezelf te vitaliseren.

Dit gebeurt ook daadwerkelijk, want je hoeft niets te doen, maar louter te genieten!!. Je kunt het vergelijken met een beauty-day in een sauna, maar dan veel uitgebreider, veel meer met gevoel, met new-age muziek en warme olie naar eigen keuze.

U hoeft zich niet te schamen als u in slaapt valt .

Het is uw dag, dus u moet ontspannen !!

U bent als herboren en kunt de hele wereld weer aan !! Wel kan het zijn dat door het activeren van afvalstoffen een lichte hoofdpijn kan optreden, maar dat is gelukkig een uitzonde­ring. Meestal heeft men een grenzeloos ontspannen gevoel en een flinke dosis nieuwe energie.

Bij lange, vloeiende strijkingen wordt de bloedcirculatie bevorderd ( er komt histamine vrij: dit is een stof/enzym dat o.a. inwerkt op de bloedvaten).

De bloedvaten verwijden zich en het bloed zal gemakkelijker doorstromen. De afvalstoffen zullen worden afgevoerd.

Alle kleding en sieraden moeten achterwege blijven. U ligt dus bloot op de massagetafel. Dat is ook logisch, want anders bederft de olie uw dure kleding en uw rug, billen, benen etc. moet gemasseerd worden.

Op de plaats  waar er niet gemasseerd wordt  houdt een handdoek u heerlijk warm.

U wordt gemasseerd met etherische olie, welke een onderdeel is van het volmaakte genieten.

Naast uw eigen yin & yang is, de rustgevende muziek ook een belangrijk onderdeel.

Heb je interesse, overwin uw schroom en het taboe van  “aangeraakt worden en aanraken.

Aanraking is, evenals eten en drinken, een van de meest basale behoeftes van de mens. In onze maatschappij is 'wining and dining' steeds belangrijker geworden, terwijl het aanraken en aangeraakt worden meer en meer op de achtergrond zijn geraakt, m.a.w. er is een disbalans ontstaan.
Om je als mens gelukkig en evenwichtig te kunnen voelen, is het goed aanraken niet vreemd te vinden en  je regelmatig te laten aanraken. Je komt zo meer in balans en in harmonie met jezelf, hetgeen bijdraagt aan een algeheel welbevinden.

 U hoeft nergens voor te zorgen, ik neem alles mee.

 Ik kan maximaal twee personen  masseren, anders krijgt u onvoldoende aandacht  !!Uiteraard kunt u ook nog speciale wensen aangeven, mbt  welke etherische olie, welke massage( zie poll), welke muziek  en welke kleding ik al dan niet moet dragen.Het beste kunt u mailen om uw voorkeuren kenbaar te maken.

NB:Ik masseer  echtparen, vrouwen alleen, twee vrouwen, maar geen alleengaande mannen.